joi, 26 august 2010

A trecut vara!

Dupa indelunga absenta, am revenit. Nu pot sa spun ca am facut lucruri spectaculoase dar cu siguranta nu am avut timp sa ma plictisesc.
A fost o vara plina si sper ca si toamna va fi la fel.
Sunt foarte fericita ca am absolvit a doua facultate drept pentru care am scapat de invatat (cel putin pina acum!!!).
Licenta am luat-o cu 10 iar media generala ma onoreaza.
Dupa licenta, am plecat intr-o scurta vacanta la Paris, cadoul sotului meu pentru absolvirea facultatii.
Ce pot sa spun de Paris? Multe. Si bune si rele.
Cred ca pot vorbi ore intregi despre Versailles, catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Louvre, Disneyland! Despre Champs Elysee cu magazinele supraaglomerate si la care aerul conditionat nu mai face fata! Despre bistrourile mici cu mese micute la care, indiferent cum ai sta esti intr-un permanent contact cu partenerul! Despre mancarea frantuzeasca! Despre metroul parizian si trenurile RER! Despre micile vaporase-taxi care iti ofera ocazia unei mici croaziere pe Sena in timp ce te livreaza la Tour Eiffel!
Despre calatoria cu trenul pina la Disneyland, un tren relativ comod dar in care rareori intrezaresti nativi francezi albi!
Despre Gradinile Luxembourg, socant de neingrijite, pline de frunze si hartii aruncate tribut lipsei cosurilor de gunoi despre care ni se spune ca pot deveni oricand mijloc terorist!
Despre multimea de negri, din care nu lipsesc nici romanii negri, de la Turnul Eiffel care incearca sa-ti vanda orice si la preturi destul de piperate!
Despre Turnul Eiffel, aflat in plin proces de revopsire , dar atat de minunat luminat noaptea si de la inaltimea caruia vezi intreg Parisul!
Despre hotelul Best Western Pantheon pe care vi-l recomand din toata inima, de pe Rue Monge, din Quartier Latin, cu camerele atat de mici dar atat de curate si cu personal atat de impecabil!
Despre orele pe care le-am petrecut la coada la check-in in aeroportul Charles de Gaulle doar fiindca cineva, un francez din managementul aeroportului, s-a gandit ca este mai simplu pentru ei sa ingramadeasca 30 de zboruri (nu stiu cu exactitate cate) la 6 ghisee, astfel incat desi cursa noastra nu avea mai mult de 160 de persoane am stat la coada cu cei care plecau cu acele avioane imense spre Statele Unite si alte destinatii pe alte continente!
...Si multe, multe alte lucruri si oameni care luate impreuna alcatuiesc Parisul!